Leukste buitenspelletje voor kinderen

Als het lente is, krijgt iedereen zin om weer lekker naar buiten te gaan. Je krijgt weer energie van de zon en de frisse lucht. Het fijn als kinderen weer lekker buitenspelletjes kunnen doen. Kinderen vinden het heerlijk om fijn buiten te spelen thuis en op school, maar soms moet je ze helpen door wat spellen te verzinnen of aan te bieden.

Fijn knikkeren

Knikkeren is een van de leukste buitenspelletjes dat steeds weer terug komt. Het is een van de oudste spellen die er bestaat en wordt overal op de wereld in allerlei varianten gespeeld.

Het klassieke knikkeren dat wij in Nederland kennen, gebeurt meestal met een putje of kuiltje. Iedere speler begint met een gelijk aantal knikkers, en probeert als eerste al zijn knikkers in het putje te spelen. Vaak mag de winnaar alle knikkers houden of krijgt een grote of mooie knikker van de anderen als prijs.

Ook bij de basisschool van mijn kinderen was er een knikkerputje. Maar waar wat me daaraan opviel was dat er met regenweer altijd water in bleef staan. Ik vond het een vreselijk triest geval. Je komt ze nog steeds tegen. De meeste zijn betonnen varianten die er weinig aantrekkelijk uitzien. Daar krijg je toch niet echt zin van om fijn te gaan knikkeren!

Het leukste knikkerputje

Ik bedacht daarom een eigen mozaïektegel met een knikkerputje erin.  Deze knikkertegels zijn kleurrijk en fantasievol. En het fijne ervan is, is dat er geen water in blijft staan, want het kan door een gaatje in de bodem van het putje weglopen. Deze knikkertegels zijn te koop. Ik heb er al een aantal gemaakt voor basisscholen hier in de buurt. Prijzen en meer informatie vind je hier.

Haal dus je mooiste knikkers tevoorschijn ga lekker knikkeren!

Wil je weten hoe ze gemaakt worden? In dit blogbericht leg ik dat uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *