Mozaïek voor scholen

waarom mozaïek op school?

Mozaïek is een kunstvorm die heel veelzijdig is: het is kleurrijk, kan nieuwsgierigheid opwekken, aandacht voor het detail, en het kan de tastzin stimuleren. Vooral als er naast tegel allerlei materialen zoals glasdruppels, schelpen en steen in verwerkt zijn, willen kinderen het graag aanraken, en dat mag!

Nieuwsgierigheid, creativiteit, originaliteit en teamgeest worden steeds belangrijker in onze steeds veeleisendere wereld. Kunst in het algemeen stimuleert de hersenen, en tegelijk de emotie en fantasie.

workshop mozaiek kinderen

Een fijne plek voor kinderen

We vinden het belangrijk dat kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen en ontplooien. De school is de plek waar dat mogelijk wordt gemaakt. Het is belangrijk dat de school een positieve omgeving is waar kinderen zich thuis voelen. Met een mozaïek kunstwerk creëer je een fijne omgeving waarin de fantasie, de emotie, de tastzin van kinderen gestimuleerd worden.

Wat is er mogelijk?

Ik help je graag om een prachtig mozaïek kunstwerk op je school te realiseren. Dit hoeft niet meteen een groot wandmozaïek van 3×3 meter te zijn. Andere mogelijkheden: een kleiner ontwerp rondom een deur, een fries/rand bij de kapstokjes, een rand onderaan de muur (meteen handig schoon te houden), één of twee cirkels met een leuk ontwerp tussen twee deuren, een paar kleine stukken in de toiletruimte, etc.  

Waar mogelijk betrek ik de kinderen bij het ontwerp en de uitvoering. Want creatief bezig zijn, geeft plezier, ze verzamelen samen ervaringen, helpen mee met het verfraaien hun omgeving en ze zijn later terecht trots op het resultaat.

Heb je interesse, maar wil je eerst meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Knikkertegel

leuk knikkerputje basisschool

Knikkeren: een leuk buitenspel. En met deze knikkertegel nog leuker. Ze zijn grappig, duurzaam en kleurrijk.

MOzaïek les/workshop

Mozaïek maken is leuk! Ik geef deze boodschap en mijn kennis graag door aan anderen. Daarom geef ik ook mozaïeklessen en workshops op basisscholen en kinderopvang. Naar wens kan dat een middag zijn, of 3 tot 4 lessen van 1 uur. Bijvoorbeeld in het kader van een thema- of projectweek. Van tevoren overleggen we dan over het gewenste thema en wat de kinderen kunnen maken. Een paar mogelijkheden: een mozaïekwerkje op een houten paneel, een steen, of een tegel/stapsteen of knikkertegel.

Voor de kinderopvang verzorg ik eventueel een mozaïekworkshop in de vakantie.  Meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie: een goede tijd kinderen eens een andere creatieve activiteit aan te bieden.

" Color is a power which directly influences the soul” – Kadinsky "