Tuintafel

Materiaal: vorstbestendige tegel, vlakglas en edelstenen.  Afmeting  1,4×1,4 meter.

Het uitgangspunt was een betonnen tuintafel, die al wat barsten vertoonde. Daarop dus eerst tegelplaat en glasvezelnet aangebracht. Nu kan het niet meer verder scheuren.

De opdrachtgeefster wou graag natuurlijke of aardekleuren, vloeiende vormen, en vanuit het midden een middelpunt of cirkel met 6 armen, die symbool staat voor het gezin. Ik heb eerst 2 ontwerpen gemaakt, daaruit werd er een gekozen. Het ontwerp werd een spiraal van geel en rood glas, en vanuit iedere kleur 3 armen of zonnestralen, de kinderen. De edelstenen, speciaal uitgekozen door de opdrachtgeefster, reflecteren de eigenschappen van ieder gezinslid. De bladeren en champignons zijn toegevoegd vanwege persoonlijke redenen.

Daarna heb ik eerst een klein proefstukje gemaakt, met de materialen die ik wilde gebruiken. Toen de opdrachtgeefster tevreden was met de  kleuren en materialen, ben ik thuis aan de slag gegaan met het bevestigen van de tegels op glasvezelnet. Doordat delen van glas gemaakt  werden  en de tegel en het glas van gelijke dikte zijn, heb ik het glas later ter plekke aangebracht. 

Al met al is het een uniek, en zeer persoonlijk mozaïekstuk geworden, waar ze heel blij mee waren en waar ze vele fijne uren samen aan kunnen doorbrengen.

Ook interesse in een persoonlijk mozaïek stuik voor in je tuin of huis?  Neem dan contact met me op

Meer bekijken:

leuk knikkerputje basisschool
Buitenlokaal KC Stip wandmozaiek door Ellis Huijs
Wandmozaiek Basisschool Beelen vliegend meisje in zon